Rabanadas de Mel
Recipe: Pour a litre of milk in a saucepan over a fire. Add a cinnamon stick, an orange peel, butter, sugar, a clove, and a cup of honey tea. Cut thick slices of wheat bread and place them in this syrup, turning them until they absorb the preparation on both sides. Dip the slices in beaten egg yolks and fry them in hot oil. When golden, place them on a platter, and drizzle them with a sugar syrup mixed with orange peel and two tablespoons of honey.
Contacts
Viana do Castelo
4900,Viana do Castelo
Characteristics
Knowledge and Flavours near Rabanadas de Mel
Lenço de Namorados ou Lenço de Amor de Viana do Castelo
Os lenços de namorados são bordados em ponto de cruz, com temática muito variada (rural, religiosa), mas sempre com símbolos ligados ao amor. Eram executados p…
Sentidos - Espaço de Arte e Artesanato
A space devoted to the typical craftswork of Viana do Castelo.
Rojões à Moda do Minho
Este prato é em parte uma amostra de toda a gastronomia da região Minhota, constituído com base na carne de porco e enchidos. É um prato muito colorido, podend…
Lampreia à Bordalesa
A lampreia faz parte da boa gastronomia tradicional portuguesa e é confecionada de diversas formas, sendo a lampreia à Bordalesa, pescada no Rio Minho, uma del…