Bolo-Rei

Recipe: Start by chopping the crystallized fruits, softening them with a glass of Port Wine, and the dried fruits (pine nuts, walnuts, raisins). Dissolve the yeast in a cup of flour and a decilitre of water. Mix 150 grams of margarine and a lot of sugar and the zest of a lemon and an orange. Add yeast and four eggs to the mix, along with the remaining flour sifted with a dessert spoon of salt. Sprinkle with flour, knead well and let sit (until the dough doubles in volume). On a tray greased with lard, place the dough and a make hole in the middle and let it rest. Brush the dough with egg yolk and garnish with the candied fruits and powdered sugar. Bake in a hot oven for about an hour.

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Lisboa
1100,Lisboa

    Characteristics


Knowledge and Flavours near Bolo-Rei

Madeira House


Big handicraft shop selling a large variety of products.

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Bacalhau à Brás


É um dos pratos mais típicos e conhecidos de Portugal, famoso também além-fronteiras. Conta-se que a sua origem se deve a um taberneiro de Lisboa, de seu nome …

Casa Macário


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Coelho à Caçador


Este é sem dúvida um dos pratos de caça mais apreciados em Portugal. A preparação e o tempero varia de região para região, sendo que esta é a forma mais comum.

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