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Award-winning restaurants in Viseu

Discover Portugal and this beautiful city, Viseu, through its excellent gastronomy. Find out all the award-winning restaurants located here, distinguished by the superior quality of their food and service.

Mesa de Lemos

Passos de Silgueiros - Quinta de Lemos
3500-541, Viseu

Viseu

With a cuisine based on the best flavors, Chef Diogo Rocha continues to discover local products that have almost disappeared, such as hazelnuts or apples from Bravo Esmolfe, which he masterfully incorporates into the menus. The menu is also the stage for the parade of wines produced in the vineyards that enter through the windows of the almost indescribable building designed by the Carvalho Araújo studio and whose interior design was in charge of Nini Andrade Silva. Diogo Rocha's cuisine, supported by an ambitious and new team, is a breath of fresh air capable of appealing to all the senses, …

Flora

Rua Grão Vasco, 21
3500-138, Viseu

Viseu

With an informal and relaxed atmosphere, sustainability and respect for nature are the values that govern this restaurant. Menus vary according to the rhythm of the seasons.

DeRaiz

Rua da Capela, 13
3500-898, Viseu

Viseu

Restaurante com um ambiente rústico e acolhedor. Aposta na comida tradicional e em receitas familiares, reconfortantes e cheias de sabor, mas apresentadas de uma forma elegante e atrativa.

Forno da Mimi & Rodízio Real

EN2
3510-512, Viseu

Viseu

The old kitchen is highlighted in this restaurant of typical environment. The regional cuisine dishes are cooked in wood-fired ovens or ancestors in the traditional grid. The wine list gives primacy to the Dão.

Clube de Caçadores

Campo
3515-342, Viseu

Viseu

Simple and welcoming restaurant, whose main features are the game dishes and decoration allusive. Tends to be a must-see for many hunters. For those who do not appreciate the flavors of this type of menu, there's no shortage of alternatives of equal quality. The wine cellar is looked after.

Casa Arouquesa

Empreendimento Bellavista, lote O
3500-680, Repeses

Viseu

The rustic restaurant such as Arouquesa's House, situated in Viseu, presents a different menu, where they are recorded only two dishes, the ones served at this restaurant: Veal Roasted in the oven such as Arouquesa and Arouquês Steak House, the latter can also served in a special way, i.e. Fried. Here you can eat the best of the best arouquesas meats. Accompanies the saborosíssima beef with salad, on hot days, or with vegetables in winter. There are some entries to nuzzle the stomach, Patil Alheira cheese, without forgetting the sausage and some fritters. A refined space, where is given much …

O Cantinho do Tito

Rua Mário Pais da Costa, 10
3515-174, Viseu

Viseu

Cosy restaurant serving regional dishes, highlighting the Masada of monkfish, rib rice in vine d'alhos, cockerel "cabidela rice and fillets with migas.

Santa Luzia

EN2, 394
3515-331, Viseu

Viseu

This is a well known 29 years old restaurant. Its quality makes it quite attended by a large number of customers.

Muralha da Sé

Adro da Sé, 24
3500-195, Viseu

Viseu

Antiga casa de granito recuperada de forma exemplar, ladeada por um magnífico jardim, que nos dias de sol se transforma em esplanada. Situado no centro da cidade, encostado à muralha, tem como vizinha a bonita Catedral de Viseu. A sua decoração rústica, no entanto requintada, onde as mesas espaçadas permitem um grande nível de privacidade, torna o ambiente simpático e distinto. A cozinha é tradicional, com fortes influências no receituário da região, sendo dado um especial cuidado na apresentação. A garrafeira é muito vasta e contempla muitas raridades escondidas na cave.

O Cortiço

Rua Augusto Hilário, 45
3500-089, Viseu

Viseu

Transversal a várias gerações, O Cortiço é, com a sua localização central, indissociável da própria história da cidade de Viriato, dos seus usos e costumes, também à mesa. Vida tem sido atribulada para este espaço, que recupera algum tempo (e não só) perdido há uns anos. Montra da gastronomia regional é, naturalmente, um local muito tradicional, rústico e recheado de objetos ligados à terra que contam também as várias fases da sua vida. Hoje renovado, mantém a carta que o celebrizou desde que abriu nos anos 60, recuperando receitas da época, nos enchidos de qualidade, no bacalhau podre, no arroz …